Freddy ter Haar

‘Bijdrage leveren aan de veiligheid’ : Freddy werkt als Uitvoerend inspecteur bij Concept ingenieurs

‘Bijdrage leveren aan de veiligheid’ : Freddy werkt als Uitvoerend inspecteur bij Concept ingenieurs

“Ik ga ’s avonds met een goed gevoel naar huis als ik weet dat ik een veilige situatie heb achtergelaten voor bewoners. Als uitvoerend inspecteur voor Concept ingenieurs voer ik hijsbalkkeuringen en gevel-, galerij- en balkoninspecties uit. Daarbij inspecteer ik de constructieve veiligheid. Dat is belangrijk en verantwoordelijk werk. Het gaat namelijk om zaken die invloed hebben op de veiligheid van bewoners en voorbijgangers.

Neem een hijsbalk: bij een keuring kom ik soms exemplaren tegen die in zo’n slechte conditie zijn dat ik zo de hele schroevendraaier in het hout kan steken. Stel je voor wat er gebeurt als iemand daar een piano van een paar honderd kilo mee omhoog of omlaag wil takelen… Als je dat tegenkomt bij een inspectie dan weet je waar je het voor doet. Datzelfde geldt voor gevel-, balkon- en galerij-inspectie. Scheurvorming en corrosie in het wapeningsstaal kunnen tot potentieel gevaarlijke situaties leiden. In het uiterste geval kan een balkon naar beneden vallen. Onlangs stuitte ik tijdens een inspectie op een balkon met scheurvorming over de hele lengte bij de gevel, zowel aan de boven- als onderkant. In zo’n geval onderneem je meteen actie om voorzorgsmaatregelen te nemen.

In deze functie kom ik op allerlei plekken door het hele land, van Amsterdam tot Groningen en Heerlen. Naast de bijdrage die je als uitvoerend inspecteur levert aan de veiligheid, spreekt het mij zeer aan dat ik de vrijheid heb om werkzaamheden zelf in te delen en dat ik in de buitenlucht werk. Ik zou niet anders willen!”