John Blokland

‘Kansen en uitdagingen’ : John werkt als Projectleider bij Concept ingenieurs

‘Kansen en uitdagingen’ : John werkt als Projectleider bij Concept ingenieurs

“De bestaande bouw wordt vaak vergeten. De meeste aandacht gaat uit naar nieuwbouw. Dat terwijl iedereen in bestaande bouw woont. Wat mij aanspreekt in het werk als projectleider bij Concept ingenieurs is de bijdrage die wij leveren om een gebouw in goede staat te houden en te zorgen voor een veilige situatie.

Om een voorbeeld te geven: onderdeel van ons werk is het onderzoeken van de constructieve veiligheid van kopgevels en gevels bij bijvoorbeeld hoogbouw. Bij zo’n inspectie kijken we naar allerlei zaken, zoals scheurvorming, de aanwezigheid en conditie van spouwankers, stenen en voegen. Dat werk is belangrijk en relevant omdat het direct samenhangt met de veiligheid. Je wilt toch zelf ook niet in een gebouw wonen waar het risico bestaat dat de gevel naar beneden valt? Met onderhoud voorkom je dat soort situaties, waarborg je de veiligheid en verleng je de levensduur van een gebouw. Dat begint met goed en gedegen onderzoek en daarvoor zijn mensen met verstand van zaken nodig.

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor een goed verloop van het hele traject: van het regelen van eventueel noodzakelijke vergunningen tot materiaal en het eindrapport. Daarbij sta ik er niet alleen voor. Omdat we onderdeel zijn van een groter geheel kun je samen met collega’s werken aan de beste oplossing voor de vraag van de klant. Wat mij naast de aard van de werkzaamheden zo aanspreekt aan Concept ingenieurs, is dat het een bedrijf is dat kansen en uitdagingen biedt. Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen en die gelegenheid is er binnen dit bedrijf, onder meer door opleidingen die mij verder helpen in mijn werk.”