Ruud Meijer

‘De mogelijkheden zijn eindeloos’ : Ruud Meijer is directeur bij Concept ingenieurs

‘De mogelijkheden zijn eindeloos’ : Ruud Meijer is directeur bij Concept ingenieurs

“We zijn onderdeel van een groter, wereldwijd netwerk en dat is een van de grote voordelen voor zowel opdrachtgevers als medewerkers. Daardoor kunnen we onze opdrachtgevers de beste oplossing bieden. Bovendien biedt het medewerkers uitgebreide mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Ik ben directeur van Concept ingenieurs. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn heel divers. We voeren projecten uit op het gebied van vastgoed en infra. Het kan best zijn dat je de ene dag bezig bent om landhoofden van een brug te voorzien van kathodische bescherming, terwijl je een dag later bezig bent met consoles in een balkon. En de ene keer ben je bezig met onderzoek, schadeanalyse, diagnose of hersteladvies, een andere keer met het ontwerp of monitoring. Het geeft mij voldoening om met onze inhoudelijke kennis een oplossing aan te dragen voor het probleem of de vraagstelling van de opdrachtgever.

We zijn een platte organisatie en dat betekent dat je bij alle fases van een project betrokken bent. Het is daarbij essentieel om goed te kunnen luisteren en communiceren: enerzijds moet je de vraag van de opdrachtgever doorgronden en anderzijds moet je je technisch-inhoudelijke kennis kunnen vertalen in begrijpelijke taal voor de klant.

Het grote voordeel van Concept ingenieurs is dat we onderdeel zijn van een groot netwerk, met duizenden collega’s in Nederland en het buitenland waar we ook een beroep op kunnen doen. Als je bij ons werkt, word je omringd door deskundige collega’s. Elke collega heeft wel een talent op een bepaald vakgebied. Naast externe scholing kun je die kennis benutten om zelf te groeien. Je krijgt de ruimte om werk op te pakken waar je talenten en belangstelling liggen en je te specialiseren in verschillende facetten. De mogelijkheden zijn eindeloos.”